Het verhaal van Nicole Vrielink

Vaak moet er eerst iets gebeuren voordat je besluit het roer om te gooien. Dit was bij mij ook het geval. Na een zeer heftige periode met meerdere nare situaties en veel ellende, was ik er ook klaar mee. En dus begon ik het roer om te gooien. Afvallen en me weer fit voelen was 1 van de dingen waarin het roer drastisch om moest, want ik was inmiddels uitgegroeid tot een moeke van 90 kilo. Niet hoe ik mezelf wilde zien. Ik wilde verandering, maar hoe? Ik wist van te voren dat me dit in mijn eentje nooit niet lukken zou, en dat ik op zoek moest naar de juiste begeleiding. Daar vond ik Sjàhto. 
 

''Afvallen en me weer fit voelen was 1 van de dingen waarin het roer drastisch om moest'' 

 

Op 27 november 2015 had ik de intake voor het 6-weekse programma Back in Shape. Met Ilse werd mijn leefstijl besproken, maar ook waar ik naar toe wilde. Ik vertelde haar dat ik graag weer maatje 40 wilde. Liever nog 38 maar, onzeker als ik ben, wist ik niet zeker of dat wel realistisch haalbaar was. Ilse knikte en zei me dat een termijn van een jaar hiervoor realistisch was. Ik begon met 2x per week trainen, met zo nu en dan een extra work-out onder begeleiding van één van de trainers.  Het niet snoepen en beter eten gingen mij meestal goed af. Dit in combinatie met het sporten zorgde al snel voor resultaat. Ik viel af, werd sterker, voelde me fitter, zelfs mij huid begon er al snel beter uit te zien.  Aan het einde van de 6 weken Back in Shape was ik al 8 kilo lichter. Een goed resultaat, maar voor mij nog niet genoeg.  
 

'' Ik viel af, werd sterker, voelde me fitter, zelfs mij huid begon er al snel beter uit te zien''

 

Ik besloot bij de voor mij inmiddels vertrouwd geworden Sjàhto te blijven en te gaan voor het leefstijlabonnement. In plaats van 2x per week, was ik nu 3x per week in de fitness te vinden en ging ik op de maandagavond naar de yoga/pilates les bij Juf Jannie en Juf Wendy. De Diplan klapper begon uit te puilen van de voedingslijsten. Mijn motivatie was goed en daardoor was het weegmoment meestal weer een prettige reminder dat ik goed bezig was. Nog steeds werd ik zo nu en dan "onderworpen" aan een work-out, waarbij ik mezelf maar ook zo nu en dan een trainer wist te verbazen.

 


''Samen is het sleutelwoord''
 

Het was een heel traject. Maar ik ben blij dat ik het niet alleen hoefde te doen. De trainers bij Sjàhto zeggen dan altijd zo mooi: “Je doet het toch echt zelf hoor. Jij houdt je aan de voedingslijst. Jij komt sporten”. Is ook wel zo, alleen is dit niet de volledige waarheid. Want zonder de juiste begeleiding had ik niet geweten hoe ik het moest doen, waar ik moest beginnen. Dan had ik de wens gehad om af te vallen en fitter te worden, maar dan had ik dit stuurloos moeten doen. Als een kip zonder kop. Ze bedoelen het goed, de trainers, door zo te praten dat jij erdoor gemotiveerd wordt (hé ik kán dit!). Maar feit is toch echt dat goede begeleiding het verschil maakt. Samen is het sleutelwoord.

''Iedereen kan dit! Als je wilt, moet je het gaan doen!''
 

Voordat ik het zelf goed en wel kon bevatten stond ik in de winkel een maatje 36 jeans te passen omdat 38 te groot was… En het is door deze ervaring dat ik kan zeggen: Iedereen kan dit! Als je wilt, moet je het gaan doen! Als je het gaat doen moet je doorzetten en niet opgeven! En als je doorzet dan is het resultaat er zeker!  

En dan ben je ineens 25 kilo lichter. Een lichaam met andere vormen en dus andere maten. Een spiegelbeeld dat heel anders oogt. De grote vraag die we nog steeds zien. Huh, ben ik dit? WOW!


Een droom wordt werkelijkheid
Wennen aan je nieuwe ik, je nieuwe beeld en ook wennen aan andere reacties van je omgeving. Mensen reageren positief, maar soms ook bezorgd. Gelukkig is Nicole goed begeleid en is ze verantwoord afgevallen met een nieuwe leefstijl. Hoe kunnen we andere mensen motiveren met dit succes…

Samen met Nicole ging ik (Gerdien) naar Linda van Esch Pla in Markelo voor een nieuwe outfit. Nicole kreeg een kado-bon om zichzelf in het nieuw te steken. Naar Erica van Haarsalon Figaro in Lochem gingen we voor een fantastisch kapsel en een prachtige make-up.

 

Om alles compleet te maken kreeg Nicole van Figaro een foto reportage van haar nieuwe “ik” !  

         

Wil jij, net als Nicole, ook werken aan een nieuwe ''ik''?

Vul hieronder jouw gegevens in en beantwoord de 6 vragen. Invullen duurt zo slechts 1 minuutje van jouw tijd. Je krijgt vervolgens van ons een lidmaatschapsadvies op maat!

 • * velden zijn verplicht.

 

Oudejaarstraining - 31 december 2019

Maandag 09 december 08:00 uur start de online inschrijving voor de volgende lessen: - 09:30 CrossGym - 09:30 Spinning & 1...

Lees meer

Hatha Yoga in the Morning | 14 oktober tm 16 december | 07:00-08:00 uur

Maandagochtend Hatha Yoga 07:00-08:00 uur. Je week en je werkdag starten met focus, kracht en ontspanning. Daar is niets zw...

Lees meer
Meer nieuws
 • VES Sportclub

  Sjàhto is lid van de VES

  Sjàhto is lid van de Vereniging voor Exclusieve Sportcentra en biedt 6 zekerheden

  Lees meer
 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie bij Sjàhto

  Last van (pijn)klachten? Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar om jou te helpen

  Lees meer
 • Pink Boxing

  Ontdek Pink en Cross Boxing

  Bij Sjàhto kan je mee doen aan Pink en Cross Boxing! De leukst manier om fit te worden!

  Lees meer